Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

Αποχουντοποίηση; Πότε;

Ο συναγερμός χτύπησε καμιά δεκαριά φορές εκείνη τη μέρα. Η τηλεόραση στο ΚΨΜ για κάποιο λόγο δε λειτουργούσε. Μας έβγαλαν έξω από τη στάνη για νυκτερινή άσκηση. Το τσιγάρο δεν επιτρέπεται, όμως όλοι κάπνιζαν σα πούστηδες. Οι φήμες και οι ψίθυροι κυριαρχούσαν μέσα στο στρατόπεδο. Εκεί έξω όλοι κάπνιζαν και κρύωναν. Οι υπαξιωματικοί μονιμάδες δε μιλούσαν καθόλου αλλά το μάτι τους γυάλιζε. Αυτοί δεν καπνίζουν ποτέ κι έτσι δεν διακρίνονταν καλά τα μάλλον γεμάτα έξαψη πρόσωπά τους στο σκοτάδι. Καμιά δεκαριά φασισταριά φαντάροι, γαμημένα αρχίδια, ήταν ενθουσιασμένοι που μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να σημαδέψουν με τα G3 τα «μιάσματα». Οι περισσότεροι φαντάροι ρωτούσαν συνεχώς, θέλουν τη μαμά τους, τη γκόμενά τους, το πλέη στέησιον και το φτιαγμένο τους αμάξι. Οι ανθυπολοχαγοί, πιτσιρικάδες με λίγο μυαλό παραπάνω ήταν εξοργισμένοι και μόνο στη σκέψη ότι θα κατέβει ο στρατός. Ήταν εξοργισμένοι που δεν άνοιξε η τηλεόραση. Διέψευδαν συνεχώς και έντονα. Δε γουστάρουν και φαινόταν. Φαινόταν όμως ότι του είχε καταλάβει και μια μικρή ανησυχία. Επόπτης στρατοπέδου ήταν ένας καραβανάς λοχαγός που έχει τρελαθεί από τα άπειρα χρόνια υπηρεσίας και αφού μας μάζεψε όλους, μας μίλησε με υπονοούμενα κλείνοντας μας το μάτι με το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία – Οικογένεια. «Να προσέχετε». «Να προσέχετε!».


Απόψε φυλάω την αποθήκη πυρομαχικών και οπλισμού. Δύσκολη ώρα και δεν περνάει. Δύσκολο πόστο. Μου είπαν «να προσέχω» μπορεί να δεχτούμε επίθεση. Έλεος! Έχω τρεις γεμιστήρες με σφαίρες. Θα κρυφτώ μέσα στο στρατόπεδο. Ξέρω κάτι καβάντζες για πέσιμο. Θα κοιμηθώ κιόλας έτσι για το γαμώτο. Θα πέσω άρρωστος με πυρετό και πάλι θα κοιμηθώ καμιά δεκαριά ώρες στο αναρρωτήριο. Κοιτάζω κατά το βουνό. Θα το ανέβω ρε και ξεκινάω αντάρτικο αφού ρίξω έναν τρικούβερτο ύπνο κάτω απο κάποιο δέντρο. Στ’ αρχίδια μου! Θα τρώω κυνήγι αγριογούρουνο γαρνιρισμένο με φρούτα του δάσους και θα πίνω γάργαρο νερό από τις πηγές. Θα ακολουθήσουν είπαν δυο τρεις λαίμαργοι. Σε έναν μόνο υπολογίζω από δαύτους. Σίγουρα θ’ ανέβουν κι άλλοι που δεν θα περιμένει κανείς. Σίγουρα θ’ ανέβουν πολλοί και ας ψήφισαν μερικοί Νέα Δημοκρατία στις πρώτες εκλογές που μπορούσαν να ψηφίσουν. Θα το κάψουμε το στρατόπεδο και θα τους φάμε τους φασίστες. Μόνο ας τολμήσουν. Δεν τα νιώθω τα πόδια μου καπετάνιε. Ένα ζευγάρι κάλτσες και αυτό τρύπιο και έξω η θερμοκρασία στα μείον. Καλύτερα που δεν τα νιώθω και δεν μπορώ να περπατήσω. Δεν είναι ώρα για περπάτημα. Έχω κοκαλώσει γαμώ την υγρασία μου. Γιατί δε μας άφησαν να δούμε τηλεόραση; Βρήκαν μέρα να κάνουν απογραφή υλικού οι πούστηδες. Αμάν μας την πέφτουνε! Μου χει γυρίσει ταρχίδι! Τι σκατά;

-Αλτ! Τις ει; Αλτισεί λέω…..

-Δεκανέας αλλαγής ρε.

-Προχώρει μαλάκα να πάω για ύπνο επιτέλους γαμώ το στρατό μου.

5 σχόλια:

vlavo είπε...

Να αφήσω μια καλησπέρα, μιας και πέρασα από δω! Ελπίζω να έχεις λαπ τοπ και ρεύμα εκεί στο βουνό! Εύχομαι να έχεις πασαλείψει το πληκτρολόγιο με το λίπος από τα αγριογούρουνα!

josef είπε...

'Έχουν γίνει αυτά,δεν τα βγάζω απ'το μυαλό μου,μην γελάτε!'

treblaz είπε...

vlavo

Τα σέβη μου!
Για να μην κρυώνει το πληκτρολόγιο θα το πασαλείψω αν και νιώθω λίγο ανίκανος και ανεπαρκής να κυνηγήσω με επιτυχία οτιδήποτε ζωντανό στο δάσος εκτός βέβαια απο σαλιγκάρια που τα μαζεύω με μια σχετική ευκολία θα έλεγα. Αν μου παρέχουν και τραχανά οι ξυλοκόποι ίσως μαγειρέψω στο κράνος μου υπέροχα σαλιγκάρια με τραχανα. Αν δεν καταφέρω να το πασαλείψω το πληκτρολόγιο, θα το κατουρήσω για να μην τσούζει.

josef

Εγώ φταίω που εσύ ήσουν κωλόβυσμα και δεν έζησες τώρα τον στρατό επι χούντας;

josef είπε...

:-)Μιλάς και συ!που έχεις αδσλ μέσα στο λόχο!στρ.com!!

treblaz είπε...

Θα επανέλθω σύντομα με νέα ανταπόκριση απο νέο στρατώνα για να δεις τι εστί χούντα.