Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Θραύσματα μιας μέρας














































































































Παιδικά τραύματα.


Πρώτη μέρα χορωδία. Πέμπτη δημοτικού.

-Πάμε όλοι μαζί παιδιά!

-Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν α-α-αταξίδευτο που ήταν α-α-αταξίδευτο οε οε οε οεε

- οε οε Παοκ ολέ ολέ ολέ αμπαλαέ οε οε οε οε.

-Πάμε άλλη μια φορά. Ξεψυχισμένα είστε; Ξυπνάτε βρε!

-Κύριε εδώ το παιδί δίπλα λέει Πάοκ ολέ ολέ και κάνει αμπαλαέο

-Πως σε λένε παιδί μου εσένα που λες τέτοια πράγματα; Ε; Σου μιλάω.

Χρόηκ χρογκ (ήχος τραβήγματος αυτιού που πονάει) Σλααααααααααααααατς

-Τρεμπλάζ κύριε

-2 θα πάρεις στον έλεγχο και πέρνα έξω. Αύριο με τον πατέρα σου.


Στην τάξη. Ή τρίτη ή τετάρτη δημοτικού. δε θυμάμαι.


-ΑααααααααΑαααααα Κυριαααααά!

-Έλα εδώ κορίτσι μου γλυκό.
Ποιος έβαλε τα έντομα στο θρανίο της Κ. ; Να το πει τώρα αμέσως. Κ ποιός τα έβαλε αυτά κορίτσι μου;

-Ααααααα κυρίααααα δεν ξέρωωωωωω. Ουχου χου χου.

-Εγώ ξέρω κυρία. Ο Τρεμπλάζ τα έβαλε κυρία.


Σλάαααααααααααααααααατς!

-Στη γωνία τώρα Τρεμπλάζ.






Τρίτη ή Τετάρτη δημοτικού. Συνομιλία με τον διπλανό μου την ώρα του μαθήματος.

-Εσύ ποια αγαπάς Τρεμπλαζ;

-Την Κ.

-Εεεεεεεεεεεε Ο Τρεμπλάζ αγαπάει την Κ. Ακούτεεεεεεεεεεεεεεε

-Σλαααααααααααααααατς και Σλαααααααααααααααααατς (τη φάγαμε και οι δυο)





Μπροστά στον διευθυντή του σχολείου. Μέρα απεργιών των δασκάλων. Τετάρτη δημοτικού


-Κύριε Διευθυντηηηή μπορούμε να βγούμε εξω να παίξουμεεεε; Ο Κύριος Κώστας δεν ήρθε πάλιιι.

-Εμείς βγήκαμε ήδη! Ελάτε κι εσείς να παίξουμε Τρίτη-Τετάρτη μπάλα!

Χροηκ Χρατς(ήχος αυτιού που πονάει υπερβολικά).Σλαααααααααααααααααατς

-Ποιος είσαι εσύ παιδί μου που δίνεις εντολές στους συμμαθητές σου μπροστά στον διευθυντή;

-Τρεμπλάζ με λένε κύριε.



Στην Τρίτη δημοτικού η δασκάλα όλο το χρόνο μας είχε πρήξει τα παπάρια με θαύματα και εικόνες που δακρύζουν, που μιλάνε και τέτοιες αρχιδιές. Ε! Μ έπιασε ιδεοληψία και ότι εικόνα ή φωτογραφία είχε πρόσωπο νόμιζα οτι μου μιλάει και μου γνέφει. Με αφήσαν και πολύ πρωί στο σχολείο, είχε ομίχλη καταχνιά, μόνος σε όλο το συγκρότημα το σχολικό, λίγο ήθελα για να σαλτάρω;

-Κυρία ο Τρεμπλάζ που ήρθε πρώτος το πρωί είδε την εικόνα του Χριστού πάνω από τον πίνακα να ανοιγοκλείνει τα μάτια και το στόμα και λέει ότι έγινε θαύμα.

-Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα! Χουχουτ χουτ χουτ(ο ήχος του γρήγορου παιδικού σταυροκοπήματος)

-Τρεμπλάαααζ !

Σλααααααααααααααααααααααααααααααααααααααατς



Έχω και άπειρα άλλα που θυμήθηκα. Αλλά τώρα που τα θυμήθηκα νιώθω πολύ έντονα την ανάγκη να πάω σε ψυχίατρο και να σταματήσω να τα γράφω εδώ.
Να σημειώσω οτι με στείλαν σε χριστιανικό σχολείο στο δημοτικό, που ευνοούσε πολύ τον χαφιεδισμό και τις σφαλιάρες.

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

40 χρόνια τα ίδια μακαρόνια.

«Η συντριπτική πλειονότης της ελληνικής νεολαίας έχει αντιληφθή ότι δεν είναι πρόοδος, αλλά θλιβερά οπισθοδρόμησις και θλιβερά εγκατάλειψις εις τα πλέον βοσκηματώδη ένστικτα ολόκληρον αυτό το κίνημα νεανικής "οργής", που παρατηρείται εις πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα και υποδύεται μορφάς συνήθως αηδείς και ενίοτε καταστροφικάς. Δεν χρειάζεται ούτε γενναιότης, ούτε πνευματικότης, ούτε πρωτοτυπία δια να ξαναγίνη κανείς άνθρωπος των σπηλαίων και να συμπεριφέρεται σήμερον ως πίθηκος». Ευριπίδης Στυλιανίδης Υπουργός Παιδείας 2008. Όχι! Λάθος έκανα. Υπουργός Παιδείας Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου 1968.




«Εις τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια οι φοιτηταί δημιουργούν. Αλλού καταστρέφουν. Εις τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σπουδάζουν, οπλίζονται διά τον αγώνα της ζωής και κατά τον ελεύθερον χρόνον των οργανώνουν εξορμήσεις κοινωνικής σημασίας. Αλλού αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα, ανάπτουν πυρκαϊάς, ξηλώνουν πεζοδρόμια, τρέχουν εις τους δρόμους με κομμουνιστικάς σημαίας. Δεν διαφέρουν οι νέοι των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων με τους νέους των Κρατικών. Παντού είναι το ίδιο ενθουσιώδεις, αγνοί και γενναίοι. Διαφέρει όμως το περιβάλλον εις το οποίον αναπτύσσονται. Εις τα κρατικά ιδρύματα εξακολουθούν να δρουν ασύδοτοι αι ξενοκίνητοι δυνάμεις ανατροπής, αι οποίαι χρησιμοποιούν την νεολαίαν ως όργανον αντιδημοκρατικών και αντεθνικών κατ' ουσίαν επιδιώξεων, υπό διάφορα απατηλά προσχήματα. Εις τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, όμως, έγινε μία Επανάστασις(Παράκαμψη του άρθρου 16), η οποία έθεσε τέρμα εις την κακοποιόν δράσιν των δυνάμεων αυτών.».
Άρθρο του Γ. Πρετεντέρη για το Βήμα. Όχι! Πάλι έκανα λάθος. Παραφρασμένο κομμάτι άρθρου του χουντικού τύπου του 1968. Όπου ιδιωτικά πανεπιστήμια βάλετε Ελλάδα και όπου κρατικά, Γαλλία. Ότι μπήκε σε παρένθεση είναι προσθήκη για την προσαρμογή του κειμένου στα σημερινά δεδομένα.



Όσοι κόπτονται για την άρση του κρατικού ¨μονοπωλίου¨ στην ανώτατη εκπαίδευση, θεωρούν προφανώς οτι το κράτος πουλάει πτυχία. Βλέπουν επομένως την Παιδεία ως είδος προς πώληση με νόμους αγοράς.



(τα αποσπάσματα τα βρήκα εύκολα στον σημερινό Ιό της Κυριακάτικης)

ξέπνευση


















































































































































































































































…………..Κώμα…………. Κόμμα………. Κώμα………Κόμμα........…..Ακόμα………







































































































Τρίτη 13 Μαΐου 2008








Η theorema με κάλεσε να παίξω το γνωστό πλέον παιχνίδι με τον γραφικό χαρακτήρα. Είπα λοιπόν να ανεβάσω αυτήν την σπιτική συνταγή με τα χεράκια μου. Όλο αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε απο το blog ΙδιογράφΩς.

Εγώ καλώ με τη σειρά μου τον josef και την plant (να ανοίξει και δικό της blog επιτέλους)

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Ψυχοπαθής με κροτίδες σπέρνει τον τρόμο!!!!

ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ πεταει κροτίδες την νύχτα στην Α. Τούμπα Θεσνικης 1,5 χρόνο τώρα

Θέλω να καταγγείλω τον θρασύδειλο-ψυχοπαθή που τα βράδια και σε ώρες απο τις 1 εώς τις 5 το πρωί πετάει κροτίδες με αποτέλεσμα να ξυπνάει όλη την γειτονιά. Το συμβάν γίνεται στην οδό ****** στην περιοχή Κρυονέρι Θεσνιοκης στην Α. Τούμπα σε ένα αδιέξοδο με 7 !!! ναι7 πολυκατοικίες. Πάνω που έχεις μπεί στα πιο γλυκά όνειρα αυτός ο θρασύδειλος ψυχοπαθής πετάει νυχτιάτικα τις κροτίδες. Αυτό γίνεται κατ εξακολούθηση εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο γιατι από τον κρότο ξυπνούν τα βρέφη που υπάρχουν στις γύρω πολυκατοικίες και κλαίνε απο την τρομάρα τους για καμια ώρα μετα. Η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί άπειρες φορές και ακόμα δέν έχει καταφέρει να βρεί τον ψυχοπαθή που τρομάζει και ξυπνάει τόσους ανθρώπους.
Απίστευτο σε 1,5 χρόνο δέν έχει καταφέρει να πιάσει ένα θρασύδειλο ψυχοπαθή που είναι ένοικος μιας απο τις 7 πολυκατοικίες.
Επιτέλους ας γίνει κάτι γιατι αν τον βρούμε πέρα απο το ξύλο που θα φάει μπορεί και να τον πετάξουμε απο καμιά ταράτσα.

Εδώ το λινκ


Ψάχνοντας στο Katagelies.gr ώστε να πάρω κάποιες πληροφορίες για το αν μπορεί να γίνει κάτι, τώρα που είναι νωρίς, με τα beach bars, τη μουσική τους, τις ομπρέλες τους, τις ξαπλώστρες τους και φυσικά τους ανεκδιήγητους θαμώνες τους, έπεσα πάνω σε αυτήν την απίστευτη καταγγελία που με έκανε κυριολεκτικά να ανατριχιάσω. Η τρομακτική αυτή ιστορία εκτυλίσσεται μάλιστα στον χώρο όπου έδρασε ο περιβόητος δράκος του Σέιχ Σου. Το σημειώνω αυτό για όσους δε γνωρίζουν. Η περιοχή μαστίζεται συστηματικά απο φοβερούς ψυχοπαθείς τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον. Οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με την ψυχοπάθεια και είναι να θαυμάζει κανείς το σθένος και τη γενναιότητα που επιδεικνύουν, καθώς μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα του αγαπημένου τους τόπου. Τον Σεπτέμβριο του 1910 στο πολύπαθο ημιορεινό - ημιδασικό τοπίο του Κρυονερίου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα ψυχοπάθειας. Ένας έμπειρος εβραίος ξυλοκόπος ονόματι Βενιαμίν αποτρελάθηκε και εγκαταστάθηκε στο δάσος με τα αγρίμια. Για τους 2 επόμενους μήνες κατέβαινε σε ανύποπτο χρόνο στο Κρυονέρι και δάγκωνε τους ξυλοκόπους και τους σκύλους τους. Συστήθηκε πολιτοφυλακή, ώστε να γίνονται περιπολίες για τον εντοπισμό του δράστη, ύστερα απο τις διαμαρτυρίες των κατασκευαστών που είδαν τα αποθέματα ντόπιου ξύλου να μειώνονται δραματικά. Αυτό συνέβαινε γιατί η ιστορία είχε λάβει μεταφυσικές διαστάσεις στους κύκλους των ξυλοκόπων, οι οποίοι πίστευαν οτι ο Βενιαμίν είχε γίνει λάμια και φοβόντουσαν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στον τόπο εκείνο. Ύστερα απο αλλεπάλληλα δαγκώματα ο δράστης συνελήφθη και πέθανε στα μπουντρούμια του Γεντί Κουλέ το 1911 από ξυλοδαρμό. Οι μετέπειτα εμφανίσεις διάφορων ψυχοπαθών στην περιοχή εντάθηκαν με κορυφή του παγόβουνου τον δράκο. Ακολούθησε μια ανησυχητική ηρεμία μέχρι τις μέρες μας, όπου απότι φαίνεται έχουμε ένα δυναμικό come back της ψυχοπάθειας με χρήση δυναμίτιδας και κρότου. Ο τρόμος επιστρέφει.


Update 5 Μαϊου 2008


Ύστερα απο την έκταση που έλαβε η συγκλονιστική αυτή καταγγελία μέσω αυτού του ιστολογίου και με την πάντα χρήσιμη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, των μαρτύρων και ειδικών ψυχίατρων που μελετούσαν σε βάθος το ψυχολογικό προφίλ του δράστη επι μήνες, κατορθώθηκε να γίνει το πορτραίτο του ψυχοπαθούς.
Ιδού το αποτέλεσμα.







Όποιος δει τον συγκεκριμένο ψυχοπαθή - θρασύδειλο κροτιδάκια,να επικοινωνήσει αμέσως με το παρόν ιστολόγιο ώστε να ενημερωθούν οι αρχές. Θα τηρηθεί εχεμύθεια και οι μάρτυρες θα μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μέχρι τη σύλληψη.